Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum
„Nevelni és tanítani”
8200 Veszprém, Iskola u. 4. OM kód: 203066/002
Tel.: 30-125-6604
E-mail: isk@ipariszakkozep.hu

Innovációs tábor, Budapest, 2019. nov. 8-9

A Junior Achievment Magyarország és a EIT Climate - KIC szervezésében
Az összefoglalót írta: Frank Annamária 10/G

Nyolc diáktársammal együtt részt vettünk a JAM által szervezett Innovációs Táborban Csuta Béla Tanár Úr kíséretében. Lényegében ez egy környezetvédelmi verseny volt, ahol több 4-5 fős csapat adhatta elő saját egyedi innovációit.

Az iparis csapatok versenyzői: Ács Dániel, Pásztor-Búza Krisztina, Velekei Vivien, Frank Annamária, Kondics Márton, Bársony Dominik, Hegedüs Tamás, Kelemen Réka, Józsa Gergő.

A verseny november 8-9-én Budapesten került megrendezésre. Amikor megérkezett minden csapat tájékoztattak minket, hogy a következő két napban milyen programok és feladatok fognak ránk várni. Egy kérdésre kellett megoldást találnunk saját ötleteinkkel, majd ezt egy 4 perces prezentációban előadni. A kérdés pedig így hangzott: Te hogyan tennéd fenntarthatóvá az iskolád? Egy olyan megoldásnak kellett születnie ami segíti az oktatási intézményeket és még a környezetünket is védjük vele. A nap első felében kaptunk időt gondolkodni, ötletelni, majd pedig a második felében különböző szakterületű mentorok járkáltak csapatról csapatra, hogy meghallgassák ötleteinket és segítsenek abban. A nap végén elfoglalhattuk a szállásunkat egy gyönyörű hotelben.

A második napon tippeket adtak nekünk, hogy hogyan lehet egy prezentációt tökéletesen elkészíteni, illetve előadni, majd ezután kaptunk időt még az utolsó simításokra. Végezetül minden csapatnak be kellett mutatnia az innovációját egy 6 tagú zsűrinek és versenytársainak. Ugyan egyik iparis csapat sem tudott most dobogós helyet szerezni, de mindenki nevében elmondhatom, hogy nagyszerű élményekkel gazdagodtunk, és ezt köszönjük Csuta Béla Tanár Úrnak és a verseny szervezőinek. :)

További információ:
http://ejam.hu
https://www.climate-kic.orgTovábbi képek