Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum
„Nevelni és tanítani”
8200 Veszprém, Iskola u. 4. OM kód: 203066
Tel.: 88-560-630
E-mail: isk@ipariszakkozep.hu

Pályázat a Víz Világnapjára

Iskolánk a Víz Világnapja (2019. március 22.) hetében rendezett 70 éves Jubileum alkalmából pályázatot hirdet a 9-13. évfolyamos diákok részére. Olyan fotókat (montázs, kollázs, egyedi), plakátokat, képregényeket (rajzokat, festményeket), reklámfilmeket, verseket/prózákat/meséket várunk, amelyek közvetlenül vagy közvetve az „Éltető vízzel” kapcsolatosak.

A téma lehet:

 • a vízkincs értékei, megóvása, felhasználása
 • életünkben betöltött szerepe,
 • környezetünk vízkészlete,
 • egészségügyi vonatkozásai,
 • szépségei,
 • vízszennyezés,
 • települési ivó-és szennyvíztisztítás,
 • lakóhely természetes vizeinek bemutatása/felderítése,
 • vízzel kapcsolatban felmerült problémák és megoldásuk,
 • Magyarország természetes vizei.

Azokat a pályamunkákat tartjuk igazán jónak, melyek a diák saját életéhez, környezetéhez, élményeihez, illetve képzeletvilágához kapcsolódnak.

Feltételek:

 1. Fotópályázat: egyéni jelentkezők pályamunkáit várjuk, ahol csinálhatsz montázst, kollázst vagy akár egyedi képeket, de figyelj arra, hogy ne haladja meg az A3-as méretet!
 2. Plakát: egyéni és csoportos (max. 3 fő) pályamunkákat várjuk, maximum A3-as méretben, bármilyen technikával készítve.
 3. Reklámfilm: csoportos (max. 3 fő) pályamunkával lehet versenybe szállni egy 90 mp-es videóval. A film készítése során bármilyen eszközzel dolgozhatsz, (okostelefon, videó rögzítésére alkalmas fényképezőgép, stb.) és az elkészült anyagot neked tetsző fájlformátumban feltöltheted (mpg, mpeg, mp4, vob stb.) a youtube-ra, majd a linket az iskola e-mail címére (isk@ipariszakkozep.hu) küldd el!
 4. Vers/próza/mese: egyéni műveket várunk egy oldal terjedelemben. Akiben ott lakozik egy költő, az engedje szabadjára fantáziáját és írja tele papírját!
 5. Képregény/rajz: egyéni munkákat várunk, ahol bármilyen rajzeszközzel megvalósíthatod „vizes” gondolataidat.

Az elkészült pályamunkákat 2019. március 4-ig kell eljuttatni az osztályfőnökeiteken, illetve felkészítő tanáraitokon keresztül, vagy személyesen Bata Veronika és Bodó Alexandra tanárnőkhöz.

Az alkotások hátoldalán kérjük minden pályázó tüntesse fel nevét, osztályát, és a felkészítő pedagógusának nevét. Szakmai zsűrizésről a kiírók gondoskodnak. Az értékelés során figyelembe vesszük, ha beépíted munkádba a 70 éves Jubileumot. A beérkezett művekből kiállítást rendezünk a 2019. március 21-én az iskolai könyvtárban és a helyszínen megtartandó ünnepségen a (tárgyi) díjakat 5 kategóriában adjuk át.

Várjuk az alkotásokat!
Jó készülést, kreatívkodást kívánunk: Bata Veronika, Bodó Alexandra

2019.03.22